ALVSTRANDEN

A lakeside house with steep roofs, shingles, brackets, lots of gables and columns, and rough stone. The house was set towards the front of the shallow lot to create room for playing fields and a pool house. The angles create a lot of interesting spaces inside. 

The main rooms are arranged along the water view to the back, with a guest suite at one end and a garage at the other. 

Inside, timbers, shiplap siding, stone, and steel connectors continue the outdoor vacation theme. The walkway is suspended above the main floor with steel rods. The ceiling is lined with a sound dampening fabric that looks like plaster.

Broad stone steps descend from the terrace to the playing field to pull everyone outdoors.

Interior finishes: Scarborough Phillips

Cabinetry: Thompson & Brouillette

Construction: Brownlow Associates

Photography: Warren Jagger Photography/Robert Brewster